mandag den 9. juni 2014

Kærlighed, mad og kildevand!

Dette blogindlæg er en sidegren af mit "grøn og godt projekt", og  indlægget handler udelukkende om mad og kærligheden til den. 


Jeg har her to super lækre opskrifter på mad, som jeg synes smager super godt og er nemt at lave!



Tomat salat: 



Ingredienser: 

Cherry tomater

mozarella/ fetaost 

frisk basilikum

olienolie 

salt 

peber

hvidløg

chilli 

Nordisk paelia med svinemørbrad og mango/agurke salat


Ingredienser: 

Kogte ris fra dagen før
olivenolie 
hvidløg
chilli
rød peber
mango
rødløg 2 stk. 
en agurk 
bacon, alt efter behag
Koriander(friske)
norsk gedeost eller pamesanost
to æg
safran hvis det haves 
salt peber 
grøndlandske dybfrosne eller friskfangede rejer fra en fiskehandler
Opskrift: Det første jeg gør er at sætte svinemørbraden i ovnen ca. 200 grader ved varmluft indtil den er færdig stegt, hvis man kan lide bacon så rul det om selve mørbraden før stegning. Husk salt , peber og lidt rosmarin samt hvidløg og olienolie, så den ikke blir tør. 

Derefter starter jeg på den nordiske paelia. Jeg tilsætter olivenolie på en pande, imens den varmer ved lav temperatur, tilsætter jeg risene to æg, et rødløg, fint hakket og hvidløg, olivenolie, salt, peber, rejer og den norske gede ost, i fint hakkede stykker. Parmesanost kan også bruges. Rørt godt rundt og tilsæt friske koriander og ønskede krydderier. 

Efter tjek af svindemørbraden,begynder jeg med at stege den nordiske paelia på panden. Når den er stegt helt igennem ved høj varme i en halv times tid og ved omrøring, så der mad.

Salatten kan med fordel laves før og stilles i køleskabet.
Man hakker mango, løg, rød peber, agurk hvidløg og chili, og blander det i en skål.  Man tilsætter en marinade eller dressing bestående af lime og andre krydderier, som man synes godt om, fx salt peber, lidt honning paprika, ingefær og hvidløg.


Håber mit indlæg har været til god inspiration!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar